Det är ju en härlig tid att vaka gris nu. De är ju dessutom väldigt aktiva i veten nu de små rackarna!

Tränar lite spår med Bella och räknar med att starta prov ganska snart. Jag har dessutom fått besked om att jag fick en plats på UKL jaktprov för wachtelhund i september. Det ska bli jäkligt spännande och roligt. Hoppas att vi är redo och att det går bra!

Själv tränar jag också på den nya GPS:en jag har införskaffat. Tyvärr är jag urkass på att läsa karta och ångrar att jag satt och rökte under en gran och gjorde hål med nål i kontroll-lappen på orienteringen i skolan. Jag lärde mig ingenting!

Till hösten måste jag kunna detta!

Ikväll lade jag ett spår med vildsvinsklöv. Fokus var vinklar och grusväg. Hon är klockren och de slarvfel hon gör beror på att hon är för snabb. Typiskt unghundgrej.

Varierar träningen med att ibland lägga även med blod och ibland utan blod. På hennes beteende märks ingen skillnad faktiskt.

Det var galet varmt idag så jag bytte bara om på fötterna och lät klänningen sitta på när jag gick spåret. Kanske såg det lite knäppt ut. Det är ju fördelen med att bo på landet-ingen ser en (tack och lov).

Nu börjar gässen samla ihop sig på fälten och jag hoppas på gåsjakt i augusti. Den börjar den 21/8. Då kan Bella vara med och apportera. Längtar…../Sanna