Vi kom hem från en fantastisk resa i Kroatien i lördags. Nöjda men trötta efter en tidig morgon och lång resa. Naturen i Kroatien var vacker men det där gamla ordspråket ”Borta bra men hemma bäst” stämmer så väl. Så trots trötta ögon, var lusten att sitta ute och vaka vildsvin en underbar svensk sommarkväll stark.

Så Emil, Olle och jag for iväg. Bella var med såklart. Vi kan ju inte missa ett eventuellt tillfälle för henne att få gå på skjuten gris.

Vi såg suggor med små randiga men Olle fick möjlighet till skott när en liten galt kom ut framför. Så han sköt ett fint lungskott och galten la sig på plats. Alla var väldigt ivriga att ta ut Bella och ivrig blev hon också när hon fick vittring av grisen. Det blev ju inte någon lång spårsträcka för henne men nyttigt att få komma ut och bredda sin erfarenhet. Hon var väldigt taggad och det märktes att hon är mer taggad efter att jagat i hägnet för ett par veckor sedan.

Olle Bella vildsvin

Ja, sen blev det ju som bekant lite efterarbete med grisen och klockan hann bli mycket innan vi fick lägga huvudet på kudden. Men det är det ju såååå värt! /Sanna