Jaktvårdskretsen för Rasbo bjöd in länets tjejer på har- och rävjakt. Till vår hjälp hade kretsens ordförande och en medhjälpare till honom. Förutom denna eminenta hjälp fanns en stövare och en basset som skulle hitta hare och räv åt oss.

7 skyttar och två som gick med hund gjorde oss till ett utmärkt sällskap. Hundarna letade och fick upp till slut. Stövaren drev för fulla muggar även när vi bröt för korvgrillning. Efter den breaken placerades skyttarna ut igen och stövaren fortsatte att driva.

Foto: Vänster Sanna Johansson. Höger: Sanna Graan

Det är härligt att höra den där sången i skogen. Hare skymtades ett par gånger men ingen lyckades fälla någon. Förutom Kenta (medhjälparen från kretsen) som gick bakom jaktstugan och råkade stöta upp en liten rackare!

Ytterligare en härlig dag i skogen med fantastiska tjejer. Jag blir fortfarande förvånad över att det på varje ”jakt-tjej-event” alltid dyker upp nya tjejer. Trevliga, duktiga med en enorm erfarenhet av jakt och hundar. Det finns så många tjejer som jagar och har enorm erfarenhet, men de syns inte alltid i andra jaktliga sammanhang. Extra kul att en 19-årig tjej som håller på att ta jägarexamen hängde med sin mamma idag.

allajakt

Tack Rasbo JvK för denna välordnade och mycket trevliga jaktdag. /Sanna