…. Jakten är slut och jag är glad för att snabbt komma igång med hundkurserna. Idag tränade vi i ett ridhus i Vassunda. Julia och jag hade bjudit in.

Fokus på denna kurs var kontakt, följsamhet och stadga😄. Så bra det blev. Engagerade förare där man med en bra kontakt klarade av massor med störningar.

En bra kontakt gör att man får en följsam hund! Det var målet idag!

Kontakt med husse
En som kollar läget för att sen rikta uppmärksamhet mot sin matte.

Slutprovet var att alla på träningen skulle kunna sitt, stanna kvar. Oavsett om man är gråhund, munsterländer, jaktsetter, labbe eller showsetter så kan man klara detta! Idag klarade de alla detta test! Snyggt jobbat! Jag känner mig nöjd och mycket stolt över dagens kursdeltagare. Såååå duktiga!

Tack alla deltagare idag. Det blev en mycket bra dag med nödvändig träning. Grunderna i kontakt och följsamhet är dessamma, oavsett om man ska jaga älg, fågel eller inte jaga alls…. Underbart med alla dessa olika hundraser som ändå har sina likheter….. TACK!