Åkte ner till Maggan för att träna och jaga fasan. Hon är en fantastisk uppfödare som erbjuder oss valpköpare detta och är så väldigt behjälplig. Första fasanen för Milton blev en ganska lång eftergång. Så sen blev det under lite mer kontrollerade former och ett tydligt språk. Han kan egentligen men jaktlusten tar över självkontrollen ibland. Vi fick till en väldigt bra dag med flera fina situationer.

Milton står…
Margareta och Olle
Man ska omge sig med duktiga skyttar
Bullen är en grym jakthund
Wirva är en sansad dam och ganska olik Milton som är lite mer på…. Men jaga kan hon!
Frisök i skogen. Milton finner en tryckande fasan och står för den. Hans kullsyster Gabby sekunderar snyggt. Detta är ett av de finaste hundarbeten jag har varit med om. Nästan att en tår trillar där. Milton skickas på avance och i uppfloget drar jag till en stoppsignal som han efter att funderat en stund ändå bestämmer sig för att lyda. Fasanen skjuts och drömögonblicket är ett faktum.
Även jag fick svinga bössan och det gick ju bra! Här efter ett bra arbete från Bullen!

Stort tack Margareta för en bra jakt och nyttig träning. Tack Olle för sällskap och bra skytte. Tack alla andra som var med och förgyllde dagen. Jakt över stående fågelhund är absolut en av de bästa jaktformerna.

Vackert med en hund som står för fågel. Milton fotad av Margareta