Igår var jag bokad som hundförare på en rolig drevjakt på Marielund. Den fick jag dock åka på utan Bella för hon och Moa var bokade för att göra ett slutprov för att diplomera Bella som terapihund. Emil och en lånad tysk jaktterrier fick hoppa in istället och vi körde tillsammans.

Så Moa och Bella åkte till Hundens hus i Stockholm tillsammans med Elin, Molly och Izzy för att visa upp sina färdigheter för en examinator.

Moa och Bella på hundens hus

Bella har ju sina egenheter så under ett apporttillfälle tog hon apporten men gick vidare in mot köket, kikade om det fanns nåt att äta, strosade lite där inne och när det passade henne kom hon sen med apporten. Knäppis! De fick en chans till att visa att hon kan detta vilket hon så klart kan och klarade då detta moment som är ett av flera.

Efter flera obligatoriska övningar och en del trix blev de godkända! Så roligt! Stort grattis! Moa är grym som har tränat in allt detta! Nu ska Moa skriva ett prov och de ska göra några praktiktimmar sen är de faktiskt klara! Grymt roligt!

Denna fantastiska

Det är extra roligt att hon som jakthund och wachtelhund är godkänd terapihund. Det innebär så mycket mer och innebär också andra hänsyn att väga in i kommande arbete. Det är ändå roligt att de båda blir representanter för jägarkåren i sammanhang utanför jakten. De visar också att jakthundar har så många fler användningsområden och kompetenser utanför jakten. Jag brukar ändå framhålla att jaktsäsongen är förhållandevis kort på ett år men jakthunden finns i familjelivet och vardagen hela året. Så klart ska man göra massor med annat skoj med dem.

Bella kommer nog alltid att välja jakten framför allt annat när hon kan välja men hon är en hund med en härlig personlighet och en stor förmåga till att socialisera och känna av olika känslolägen. Det gör att hon kommer att passa utmärkt till terapihund. Sen får det sättas givna ramar för henne när hon ska arbeta som terapihund.

Det blir spännande att följa fortsättningen på Bellas och Moas resa. Stort grattis till en ärofylld prestation. Stort grattis även till Molly och Elin som också gjorde provet med godkänt resultat. Snyggt jobbat!

Alltså dessa två ❤️