Vi har haft några riktigt bra drevjakter på hemmaplan. Grisarna är tillbaka och hundarna har jagat bra! Bella jagar helt okej men hon släpper gris ganska fort och hon går inte på dem så hårt när de trycker. Å andra sidan skäller hon på dem och sätter fart på dem när de är uppe och det räcker för det mesta bra.

Faktum är att det har varit sån action hela tiden så jag har inte tagit ett enda foto från de senaste jakterna.

Viktor och jag hade även lite träning för stående fågelhundar i kombination med jakt på Marielunds gård förra helgen. Det var en riktigt trevlig dag och ett uppskattat upplägg. Men fågeln är svår nu. De gömmer sig väl. Men en rapphöna föll efter ett bra arbete.

Scilla som helst vill kasta sig över rapphönan här.
Fältsjakt i solsken är inte fy skam!
Två Gordon setter var med
Viktor fixade hemmagjord pytt i panna över murrikkan. Gott!

Upptäckte dock att Miltons vila efter skadan gjort att vi kommit efter i träningen. Så vi bjöd in till träning vid Uppsävjaskolan en kväll. Då kom han ihåg det här med kontakt, följsamhet och stadga igen! Vi var en härlig blandning av olika jakthundsraser som tränade.

Setter, jaktlabrador och flatte på bild!

Tog Novemberdoppet i Marielund med Isabelle och Linda i fredags. Galet skönt! Jösses vad jag blev pigg efter det. Bjöd tjejerna på middag och vi alla chockade oss själva genom att sitta och prata till 22.30. Tänk vad kallbad kan göra med trötta tanter!

Idag hände det! Första släppet efter Miltons skada oj jag var nervös. Han är ju minst sagt crazy och älskar att springa. Han rasade av sig i fem minuter men sen sansade han sig och revierade fint i vinden, vände på signal och kom på inkallning. Jag var lite förvånad men galet nöjd. Denna hund…… Men 20 minuter fick räcka. Olle var med som skytt (och som stöd för mig efter traumat som var när han skadade sig).

Han hade helt klart vittring av fågel och sökte av fint i kanten av ån. Där brukar både fasan och rapphöns sitta.

Klev förbi en del gula kantareller idag och ångrar att jag inte plockade de alla. Men det var ju drevskall hela tiden och då behöver man ju hålla fokus. Men denna åkte med när det var lugnt någon minut.

Nu är det dags att piffa upp sig lite. Konsert med Helen Sjöholm väntar denna lördagkväll. Livet är ju fantastiskt ändå!