I helgen hade jag tillsammans med Viktor träning för stående fågelhundar på Marielunds gård i Funbo. På lördagen för unghundar och söndagen för vuxna. Vi körde i princip samma upplägg båda dagarna. Jaktlydnad på fältet under förmiddagen med fokus på kontakt, följsamhet och stadga. Mycket nyttigt! Hundarna fick träna massor på att sitta stilla trots att det flög pälsbitar, pipleksaker, döda djur runt skallen. Alla fick också träna på avanceplatta och stopp i uppflog av visionsripa/frusen rapphöna.

Samling och genomgång på gården
Fin kontakt med husse

Eftermiddagarnas fältträning gav fågelsituationer för alla hundar och det kändes bra. För unghundarna arrangerades ett par situationer sen var de frisök på Marielunds fågelrika marker.

Det är inte helt dumt att lära sig att chilla i väntan på släpp!
Galet mycket regn på lördagen så här värmer Moa Milton.

Det här var första gången vi körde detta koncept tillsammans och vad vi uppfattade så upplevde deltagarna det som ett bra upplägg. Känns roligt att kunna erbjuda dessa duktiga hundar och deras förare denna möjlighet. För oss var det fantastiskt roligt och givande att träffa alla fågelhundar med dess ägare.

I kväll kör vi fältträning på rapphöns som en kick-off inför ripjakten! 10 ekipage kommer att delta.

Vill man boka egen träning/jakt på Marielunds gård går det bra nu under hösten. Det får man boka in hos Viktor Ånöstam.

Själv drar jag igång valpkurs i september (Hundligt & Hjärtligt AB) och kommer även att erbjuda drop-in träningar i vardagslydnad under hösten. Men under hösten kommer jag ju också ha fokus på massor med egen jakt. Både fågel och klövvilt.

Nu laddar jag för kommande ripjakt vilket är ett av årets största höjdpunkter!

För mer info om Marielunds fågelträningar och jakt finns facebookgruppen Fågeljakt och fågelhundsträning i Uppland. Mer info om min kursverksamhet finns här på bloggen men också i Facebookgruppen Hundligt och Hjärtligt. Varmt välkomna!/Sanna