När jag först fick se en fasan i trädgården blev jag glad. På med långlina på Milton och ta tillfället i akt att träna på. Roligt och nyttigt!

Men när den spatserar i inhägnaden och kacklar på morgonen och får igång Bella som skäller och kastar sig mot fönstren och stressar upp Milton samt får upp alla i familjen som studsar upp och är på uruselt humör, så känns det som att den kan flytta härifrån. Man förstår att den väcker känslor när maken frågar när det är jakttid på fasan. Samma fenomen inträffar när de små ekorrungarna ligger under trappen och retar Bella. Hon blir helt galen och fixerad. Trots en nära döden upplevelse hoppar den fortfarande runt här hemma! Jösses!

Annars tränar jag på med hundarna. Sen jag började träna med klicker vill de träna jämt! Det är hård konkurrens om vems tur det är att få lära sig nya saker. Milton lär sig att backa nu. Det är sååå roligt att gå utbildning till hundinstruktör och jag lär mig så mycket. Nästa vecka blir det kursstart för egen kurs och jag ser fram emot det så mycket!

Äntligen har jag börjat stappla mig ut på vak och smygjakt på vildsvin men även bäver. Det finns gott om bäver här ute och de förstör rejält. Varje gång jag går utmed Funboån ser jag bävrar. Att smyga och se hur de rör sig gjorde att jag igår placerade sonen på en hot-spot. Efter 20 minuter smäller det och hans första bäver ligger. Stooort grattis! Stolt mamma som gladeligen ger det bästa passet till sonen. Men nu har vi båda skjutit bäver så det är slut med det snälla!

Olles bäver var aningen mindre än den jag sköt för två år sedan.
Bella ville inte apportera den!
Bössa ock kratta är bra att ha på bäverjakt. Janne och Jimmy var med. De såg en till bäver efter att Olle skjutit.
Väldigt fascinerande djur måste jag säga. Men äta? Nej tack! Men pälsen ska beredas. Tyvärr var denna päls ganska skadad då bävern verkar ha slagits en del. Stora bitmärken runt halsen.

Nu närmar sig sista april. Bubbel och gubbröra blir bra för mig. Ösa inne inne i stan har jag gjort så att det räcker för all framtid.