Jag är så tacksam över att få möjlighet att träna hos Miltons uppfödare. Två helger på raken har vi varit där nu och Milton behöver mängdträning i uppflog vilket han verkligen har fått. Jag har sagt det förr-detta med stående fågelhund är roligt men väldans svår. Milton är dessutom en svår hund för att han är så väldigt het. Jag har nog inte sett en sån stark jaktlust hos någon förut!

Förra söndagen tränade vi med en kullbror. Roligt att träffa andra valpar från samma kull!
Margareta hjälper till
Milton står för fågel
Milton med kullsyster Gabbi
Moa var med och tränade Gabbi. Såå roligt att hon gillar det här med fågeljakt.
Apporteringsträning i kombination med fika. Maggan bjöd på wienerbröd.
Mellan momenten gosar man gärna om man är en setter!
Alla står….
Maggan och Milton i avance
Vårvärme och vätskepaus. Men under träning kan Milton nästan inte dricka.
Med fågel framför sig…. Moa för Gabbi och hon var så duktig.
Det är vackert med en hund som står för fågel.

Nu ska vi träna mer och bygga upp erfarenhet och stabilitet till höstens kommande jakter. Längtar till ripjakten och tror att jag ska planera in för tre veckor i fjällen detta år. Efter det är det inplanerade jakter här hemma på rapphöns och fasan. Roligt!