Nu har jag landat in hemma efter två veckor i fjällen. Fokus unghundsträning och ripjakt men två veckor i underbara fjäll ger mer än så. Fantastisk jakt och många, stora ripkullar, sjuka mängder kantareller, bra fiske, god mat och ett härligt umgänge. Frysen fyller jag på med ripor, kantareller, röding, öring och tunnbröd. Vilken lycka!

Fuskade lite och la nät
Funkar bra att ha med Bella på ripjakt!
Kokkaffe på fjället smakar bäst
Fläsk och kolbulle är mums!
Äntligen fjällsläpp. Milton sökte bra och höll bra kontakt. Han har fått rip- och tjäderdoft i näsan!
Jossan och hennes duktiga hundar
Jag fick skjuta ripa för Stiria. Vilken hund detta är. Hon levererar ripkull efter ripkull åt oss. Galet!
Jag har aldrig plockat så mycket kantareller som nu!
Fjällstilleben
Jossan som kommit ned från fjället med ripa i fågelslingan
Det var inte sol och varmt varje dag! Milton fryser lätt!
Efter några dagar kom grabbarna upp.
Calle och Emil skjuter varsin ripa efter bra arbete från Stiria.
Sista jaktdagen får Damerna får ta första ståndet för Stiria. Ett skott var och varsin ripa faller.
Grabbarna tar nästa stånd och två ripor faller
Sen lyckas jag igen.
Jossan är en hejare på tillvaratagande
Viktigt med vila och viktigt att alla hundar kan umgås. Bästa vovvarna!
Roligt att dela intresset med sin son ❤️
Skönt för oss i solsken men ett par dagar var det tufft för hundarna!
Många hundar! Dock bra stämning och alla funkar med alla. Helt fantastiskt!

Helt galet vilka bra veckor. Skönt att vara där en längre stund så både vi och hundarna fick vila mellan jakterna.

Ripor är vackra fåglar som smakar mycket gott. Detta år sköt vi vara ripa. Tjädern lyckades lura oss.

Tack alla för denna ripjakt. Mest tack till Fjällguiden Birger och för din fantastiska gästfrihet och givmildhet. Jag är såååå tacksam!

På väg hem stannade jag i Sälenfjällen för att representera JAQT och Svenska Jägareförbundet på Sälen game fair, Lindvallen Sälen. Det blev en fantastisk helg med många fina möten.

Det var en gedigen och trevlig mässa som jag absolut ska besöka igen nästa år. På söndagen deltog jag i Normas frågesport och tävling om en fin handkikare från Geco. ”Jag kommer att vinna”, sa jag när jag lämnade in lappen. 10 minuter innan dragningen sa jag att alla skulle lyssna för mitt namn kommer att ropas upp. Arrangören av mässan skrattade åt mig och sa att så säger alla. Därför höll jag på att svimma när jag ropades upp som vinnare. Fy sjutton vad skoj! Hundarna, som suttit i montern och skött sig galet bra fick följa med och hämta priset.

Äntligen fick jag vinna!

Nu ska njuta och minnas dessa veckor och jag gör det med ett varmt hjärta och ett stort leende. Samtidigt som det är dags att planera nästa ripjakt och kommande klövjakter med Bella.