Så var det dags för hundutställning. Jag har alltid ställt ut mina hundar och tycker att alla jakthundar ska få en bedömning. Det är viktigt med en jakthund som är rätt byggd och håller sig till rasens standardbeskrivning. Sen kan jag absolut hålla med kritikerna att det på sina håll har barkat iväg åt fel håll med utställningar. Men min uppfattning är att en jakthund ska jaga bra men också bara rätt byggd (eller snygg).

I lördags for vi iväg ner till Hjortberga. Både Moa och Olle var med vilket var roligt och avlastande. Bella fick följa med hon med och hon börjar bli van vid att umgås med settrar nu. Men hon tittar lite skeptiskt på valparna och vill nog verkligen inte ha en till.

Moa och Bella

Milton är junior och startade i juniorklass. I den första kvalitetsbedömningen fick han omdömet excellent som är det högsta (good-bra, Very good-mycket bra, excellent-utmärkt). Så roligt! Lite otippat också. Just juniorhanar är rätt omogna i kropp och knopp så man vet aldrig. Då gick vi vidare till konkurrens. Det är så roligt att springa med en hund i ringen och domaren stoppar en som första ekipage och sätter en på första platsen. Så våran knäppa, dreglande, slämmiga, gulliga galning går och vinner juniorklassen! Tjohooo! Som om det inte vore nog får han en extra utmärkelse- CK vilket betyder att han är av championkvalitet. Jösses! Utanför ringen hörde jag Margareta tjoa till av glädje! Sååå roligt!

Falcsagans Go Milton
Margareta och hennes man har Falcsagans kennel och de är fantastiska uppfödare.

Ja men sen skulle vi då vidare och möta de stora grabbarna i konkurrens i bästa hane. Där hade inte Milton som junior så mycket att hämta. Vi kom utanför placering men före oss var det några från Falcsagans. Bullen som vann är halvbror till Milton. Han vann sen allt och blev BIS. Underbart roligt. Milton fick tävla vidare i BIS-final för juniorer och där blev vi 2:a. Kul! Miltons kullsyster Gabbi vann juniorklassen för tikar och fick även CK. Så roligt!

Här håller Moa Miltons morfar Odin, mamma Catti och syster Gabbi. Underbara hundar!
Avelshanen Odin är rutinerad och chillar och gosar gärna när man inte ska ranta runt i ringen. Olle gosar gärna också.

Jag fick sen ställa ut Catti (Miltons mamma). Det var roligt och det gick bra för henne också. Excellent med CK. Flera andra från Falcsagans var där och all fick bra bedömningar. Sååå roligt!

Jag visar Catti och Margareta, som är ett proffs visar Pingla
Avelsgrupp. Odin med några avkommor. Han är morfar till Milton
Uppfödargrupp med Bullen, Sir Ludde, Milton och Bira

Ja, jösses vilken fantastiskt dag i värmen! Tack underbara ungar som hjälpte till med allt under dagen. Tack Margareta och Åke för denna fantastiska hund och för ert engagemang. Grattis alla Falcsagor för fina prestationer.

Fina lilla vovve med sina första rosetter!

På söndagen blev det båthäng och vila! Skönt att vara vid kusten där det fläktar lite.