Kändes lite coolt att ta båten ut till jaktmarken. Det har jag inte varit med om tidigare. Tyvö, är en ö utanför Norrtälje och där jagade vi idag.

Efter båtfärden planerade vi jakten under en fika i Beas och hennes föräldrars stuga. Myyys! Sen var det dags att släppa hundarna och ut med skyttar. Bella fick upp och drev rådjur redan efter par minuter och Lansa även så. Drevskallen rungade på ön. Underbart!

Vi gick på olika ställen men hundarna stötte på varandra ibland men morsade bara och fortsatte sen självständigt. Så bra! Idag var vi ute efter dovhjort och de var lite svåra att hitta men till slut så. Hjortobservationer av en passkytt och sen även av Bea. Två kapitala hjortar sprang på Bea men då var tanken att spara dem och bara skjuta kalv och spets. Hjortar har en förmåga att bara försvinna och så även dessa. Men efter ett tag far Bella iväg in i en tätning där vi inte alls trodde de fanns, sökte, väckte och sprack sen ut i drev. En stor kapital hjort hoppar ut 20 meter framför mig. Jösses vilken bjässe! Men han gick rakt söderut, ganska långt från passlinjen. Men jag fick njuta av ett härligt drev av Bella.

Ingen väst idag då det troligen inte fanns vildsvin på ön för tillfället.

Både Lansa och Bella hade många fina drev och hjortar sågs av flera men ingen kom till skott. Så kan det vara ibland. Efter några blöta timmar i skogen på ön tyckte vi alla att det var skönt att komma in i stugvärmen och få en varm och underbart god soppa. Hundarna la sig och sov men satt även vid spisen och tiggde tillsammans. Härligt att hundarna funkade så bra ihop.

Så, vilken fantastisk dag det blev. Dessutom i ett härligt umgänge. 4 tjejer som lärt känna varandra genom en aktivitet via JAQT (SJF) och ett par från Beas jaktlag. Jäkligt skoj!

Foto: Robin Kling

Allt detta i underbar skärgårdsmiljö! Tack Bea med familj för inbjudan och gästfrihet. /Sanna