19 kvinnliga jägare i blandade i åldrar och från Sveriges alla hörn har bildat ett jaktlag för att första veckan på Norrlandsjakten jaga älg tillsammans i Gafsele, Västerbotten. Jag deltog första gången detta år. Jäklar vad skoj!

Detta är ett resultat av kvinnligt nätverkande bl.a genom sociala medier och knyter an till nätverk som JAQT och gråhundsklubben nätverk för kvinnliga hundförare Tiklinjen och andra nätverk och kontakter. Fantastiskt!

Vi möttes upp söndag kväll på Gafsele vandrarhem där vi alla bodde. Genomgång av jakt-PM och lite annat. Malin, Angelica och Bente har styrt upp allt och gjort ett mycket bra arrangemang. Detta år fick vi också skjuta Björn under älgjakten. Spännande värre.

Detta jaktlag har väckt intresse så på måndagmorgonen kom en reporter med fotograf från Västerbottenkuriren för att vara med oss på premiärdagen. Kul!

Även Jakt och jägare skrev lite om oss!

Så kom då äntligen första släppet. Spännande värre. Ett flertal älgar syntes till men på långa avstånd. Malin fick en stor älgtjur bakom ryggen och jag tror att vi alla efter det satt och hoppades på att få den stora Norrlands-tjuren i pass. Själv hade jag en tjädertupp och en lavskrika på mitt pass.

Vi hade alla fått licenser via Tracker Sverige så det kändes säkert och smidigt att se alla pass och all hundar. Tack Tracker för det!

Inget skjutet första såten så vi fick åka hem och äta lunch.

På eftermiddagen händer det grejer. Älskar pirret i magen som kommer av att höra ett skott. Christina, jaktlagets äldsta kvinna har fällt en fin kviga. Stort grattis! Så jäkla skoj!

Gråhunden Appi var behjälplig. Så skoj! Sen blev det ju en del jobb med att frakta hem älgen. Slitigt men samtidigt väldigt roligt! Det blev mycket svett och många skratt! Ida var grym på fyrhjulingen där i skogen. Det ska till en äkta dalkulla för det!

Duktiga hundar är roligt att jaga med. Här en stolt Appi

Hon satt sen stolt på älgen på vagnen på väg hem!

Efter en god middag och ett glas rött somnade vi alla tidigt för att ge oss ut i skogen nästa morgon igen.

Fina vyer i Västerbotten. Roligt att jaga i en ny miljö. Ingen obs på björn men väl en hel del färska spår. Under tisdagen blev alla tillåtna björnar skjutna i Västerbotten.

Mitt pass vid en myr. Älskar myrar. Här fick jämten Cesar upp älg och passerade framför mig men inte för att gå ut på myren till mig tyvärr. Älgen sprang långt och senare in på grannmarken.

Jag fick avbryta jakten tidigare för att andra saker dök upp i mitt liv. Så kan det vara. Jag följer fortsättningen på älgjakten med Gafseles damlag hemifrån via messenger och hoppas att någon av tjejerna får ett bra läge på någon av tjurarna som finns där!

Tack alla härliga tjejer för helt grymma dagar!

Bella (wachtelhunden Brozhunters Norma) är också och jagar älg men i fjällen i Västerbotten. De spårar älg i lina med henne då det finns massor med renar där. I tisdags sköt de en älg där. Så jäkla roligt!

Jag saknar henne grymt mycket men har lovat mig själv att ge henne alla jaktchanser hon kan få även fast det innebär att hon jagar med andra än jag. Hennes behov och fokus är större än mina (fast det svider lite). I Gafsele var det bara ställande älghundar som jämte och gråhund som gällde på de stora markerna!

Nu laddar jag om till ett par dagar ripjakt i fjällen med nära och kära och ett team med taggade och proffsiga hundar. Ser sååå mycket fram emot det! Återkommer! /Sanna