Via en inbjudan till en älgjakt i Västerbotten har jag lärt känna Angelica Rose’n. Det visade det sig att hon och flera andra tjejer har ett nätverk (inom Svenska gråhundsklubben) för kvinnliga hundförare av gråhund. Sånt gillar jag!

Så när Angelica skulle vara i Vittinge denna helg för att, via Tiklinjen hålla en kurs med andra ”gråhundstjejer”, passade jag på att åka dit för att träffa henne och även Malin som är med på den älgjakten. Vi har annars många mil mellan oss, då de bor i Småland. På gården bodde Kajsa som också, så klart hade gråhund. Så roligt att få träffas.

Kursen hölls i ett stort hägn vilket gjorde det till en väldigt bra anläggning att träna kontakt och inkallning med jakthundar!

Kursen innehöll många bra övningar och flera deltagare hade redan gjort stora framsteg med inkallningen av sina hundar. Inspirerande att se!

Det var roligt att se olika individer av gråhundarna och hur de fungerade. Trevliga vovvar det där!

En av tjejerna hade med sin jämte då hennes gråhund fick vara hemma och mogna till sig. Supergo jämthundskille!

Jag har inte så stor erfarenhet av gråhunden mer än att jag ibland jagat med några. Det ska bli roligt att jaga älg med dem i höst! Å, visst gillar jag wachtelhunden och den typen av jakt men det finns långt där inne en tanke på spets i framtiden. Det är en helt annan typ av jakt och kräver andra marker än de jag jagar på just nu. Jag skulle nog kunna ha hur många hundar som helst!

Här tränas inkallning med lina för att vara på den säkra sidan. En håller i och matte går en bit ifrån. Detta triggar lusten att ta sig till sin matte. Roligt att se!

Tack för att jag fick titta in och hälsa på er, Angelica och Tiklinjen. Tänk vad jakt och hundträning förenar människor!

Tiklinjen finns på Facebook och Instagram för er tjejer som för gråhund!

Nu laddar jag inför kvällen då jag via en annan jakttjej har fått tips om en lappuggla. Är man som jag lite nörd på ugglor så åker man gärna en bit för att få en skymt av lappugglan. Min favvo-Uggla! / Sanna