Rasbobygdens jaktvårdskrets-JAQT hade idag bjudit in förbundets kvinnliga jägare på harjakt. Jag var en av de lyckliga deltagarna. Så kul att träffa flera tjejer som har jagat med tidigare, eller som jag känner via förbundet, JAQT, Pangbrudar eller andra sammanhang. Kanske roligast ändå att två deltagare är nya och håller på att ta jägarexamen och satt med för att se och lära! Camilla satt med mig och det var jättekul!

Malin gick med sin duktiga hamiltonstövare och en inlånad kille släppte sin finnstövare. Dessa båda bjöd på vacker musik i skogen kan jag lova! My god, vilken njutning det är att höra hardrev. Ett tag hade vi drev bakom och framför oss och det var väldans spännande! En liten palt smög sig bort från drevet och jag såg den passera över vägen in i skogen framför mig. När drevet bakom mig vände bort riktade jag mitt fokus på den haren. Den var inte jagad utan tog det lugnt. Efter 20 min ser jag den framför mig på 60 meter. Den skuttar runt, stannar till, skuttar vidare. Vi är helt tysta och stilla och plötsligt sitter den bredvid den stenen jag står på, 20 meter. Jag lyfter bössan i lugn och ro och avlossar ett skott. Trodde jag! Det klickade! Va?!!! Byter pipa då haren sitter kvar. Pang och den blir kvar på plats. Extra kul då Camilla är med. Synd bara att det inte var drevharen!

Jakten fortsätter och det är action i skogen. Luriga harar som gör det svårt för hundarna! Men många harar på fötterna. Vid tappt kopplas hundarna och det är dags för lunch. En mycket observant jägare har dock sett en hare stanna ca 70 m från henne och hon vet att den är kvar. Tre tjejer går för att stöta upp den. Spännande jakt och lyckan är stor när ett skott hörs. Sanna J har skjutit en hare! Tjoho! Grattis! Men sen blir det lunch. Lars-Inge-ordförande i kretsen grillar korv som kretsen bjuder på.

Foto: Sanna Johansson

Gott med korv! Och så lite viltparad!

Sanna+Sanna=2 harar.

Alla glada tjejer som har njutit av härliga drevskall!

Efter lunch är det dags för nästa såt! Jag är i området där Malin släpper Klara. Det är spännande ett tag men ingen hare till synes. Den andra hunden har fått upp direkt och efter en lagom stunds drev hör vi på radion att Linda konstaterar ”hare ligger”! Tjohooo vad kul! Grattis Linda!

Samling vid jaktstugan och vi alla är nöjda med dagen. Härliga drev och spännande stunder och faktiskt en sol som värmde oss nästan hela dagen.

Tack alla inblandade! Tänk vad livet är härligt ändå! Jag är tacksam! /Sanna