Ingen älgjakt i Norrland för min del men nästa år måste jag se till att lösa det problemet. Man blir ju aningen sugen när man läser om alla andra som är där och jagar älg nu.

Själv kämpar jag på med vildsvinsvak lite då och då. Bella hänger med ibland och sitter så tyst bredvid. Tror dock inte att hon skulle vara så tyst om det väl kom något djur. Men det är mysigt att ha med henne ibland.

I helgen var det torphäng och Jens och jag satt och vakade lite. Camilla var med mig. Inga grisar framme dock!

Om två veckor är det dags för oss att starta jaktprov. Det ska bli spännande men lite pirrig är jag måste jag erkänna. Ny ras och ny typ av jaktprov för min del. Bella är en typisk unghund och väldigt mycket tonåring i skallen så det kan gå hur som helst. Känns bra att starta i alla fall.

Till största delen är ju ändå våra jakthundar familjehundar och det är ju fantastiskt att denna lilla jakthund är helt underbar som familjemedlem.

Fast idag smet hon ut och jagade grannens höns så idag var vi all arga på henne. Jag försöker trösta mig (och grannarna) med att hönsen blir tränade i att fly från räven tack vare detta. Tacksam för väldigt snälla grannar! /Sanna