Sista jakten med hund i mitt jaktlag för säsongen. Vi bjöd in grannlaget och andra gäster för att ha stor grisjakt. Jag hade med min son och hans kompis. Förväntningarna var höga!

I första såten hade vi många grisar på fötterna men de var så listiga och lyckades lämna såten eller springa förbi ett par skyttar bakom träd och sly!

Själv såg jag två rådjur men hade det spännande ett tag när en av hundförarna sa att det sprang en flock grisar mot mitt pass. Ingen aning om var de tog vägen men de kom i alla fall inte till mig!

Bristen på krutdoft byttes mot doft av eld och hela gänget möttes vid kojan för korvgrillning. Gott och skönt med värme. Bella (Brozhunters Norma) var med och försökte gosa med alla gubbar. Annars har hon suttit i bilen hela tiden och skött sig utmärkt!

Såt nummer 2 var väldigt lugn. Det fanns älg inne. Under älgjakten snubblade hundarna över gris där men idag snubblade en av dem över tre älgar. De andra hundarna snubblade inte över så mycket. Hundarna kämpade på med att söka gris och vid ett tillfälle fick en av dem kontakt med gris men annars hände ingenting!!!

Den största upplevelsen för mig var när två orrar flög över mig……

Så, lite tråkig jaktdag måste jag säga men det var trevligt med alla trevliga gäster som deltog idag.

Nu är det väl dags att skifta fokus till vakjakter, hundträning och möjligtvis någon klappjakt på hare.

Längtar till kommande höst då det blir fokus på jakt med våran underbara Bella! Vi hörs! /Sanna