Helgen som var bestod av jakt till fullo. Så jäkla skoj! I lördags var vi ett gäng nere i Linköping och jagade. Dovhjort och vildsvin stod på agendan. Galet kul att jaga på en mark som vimlar av dovhjort. Förväntningarna var höga. Fin mark, bra arrangemang, trevligt jaktlag, många bra hundar och en väldigt charmig jaktledare förgyllde dagen.

Efter 5 min av starten smällde första skottet och en i vårt gäng hade skjutit en gris som kom gående. Nu var ribban lagd och förväntningarna steg än mer. Men jakten är lurig och ingen mer ur vårt gäng kom till skott. Jaktlaget vi jagade med sköt dock två rådjur och två grisar till. Vi ville skjuta dovhjort och trots många observationer av dovhjort fick vi åka hem utan dovhjort. Jag hade lyckan att få se ett helt herrgäng med skovelhjortar men det var på ganska långt avstånd och lite för många träd i vägen för att skjuta, men det var fantastiskt att få se. I sista såten hörde jag en hjort komma studsande och fick sen se att det var en spets. Dock hade jag en hundförare inne i såten så jag fick hoppas att hjorten flyttade på sig vilket den gjorde. Men den var rätt stressad och precis när jag skulle skjuta såg den mig och for iväg i en jäkla fart. Surt!

Vi åkte hem trötta och nöjda och vi alla känner att vi nog vill återvända till den dovhjortstäta marken.

När jag kom hem till Uppsala var det bara att lägga jaktkläderna på tork och invänta mina jaktgäster som kom för att övernatta inför tjejjakten på söndagen. Pia-Karin och Anita kom och det som skulle bli en tidig kväll blev istället en supermysig kväll med väldigt mycket prat. Ett glas rött slank visst ner också.

Sen upp och iväg söndagmorgon för att möta de andra tjejerna som hade anmält sig till denna jakt. Det var Danmark-Funbo-Vaksala jaktvårdskrets som arrangerade denna JAQT-jakt. Drevjakt på vildsvin stod på schemat. Sammanlagt var vi 5 skyttar och två hundförare. Janne, kretsens ordförande var dagens jaktledare och arrangör. Till sin hjälp hade han Holger som var den som skjutsade ut och visade passen.

I första såten var det tomt på gris. Jag fick se 4 rådjur som stöttes ut i en jäkla fart. Jag fick också se en flock med svanar som flög över huvudet på mig. Det är så härligt att sitta i skogen och få uppleva djur och natur. Denna dag var det kanske lite för kallt för att njuta till fullo.

I såt nummer två fick Eva och Katarinas hundar vittring på grisar. De tryckte och ville inte alls röra på sig. När de väl fick fart, drog de iväg en bit för att sen vända och gå tillbaka till samma ställe. Men de fick fart på andra grisar sen och kämpade på väl. Vi som satt på pass fick höra härliga skall i skogen och det var väldigt spännande hela tiden. Men trots ett bra hundarbete lyckades grisarna lura oss denna dag och kylan gjorde att vi till slut fick bryta. Jag frös så jag skakade. Måste köpa värmeväst!

Så grillad korv och kok-kaffe i Jannes grillkåta satt som en smäck efter detta! Så gott att få värma sig och prata. Det är lite extra kul att jaga med bara tjejer eftersom det är så sällan det sker. Vi alla hade massor att prata om. Så det blev en del berättelser och trevliga samtal mitt i korvtuggandet. Sen var klockan faktiskt för mycket för att ta en såt till så vi bröt där. Alla var dock väldigt nöjda med dagen och en spännande jakt. Nästa gång smäller det!

JAQT

Tack Janne och Jägareförbundet Danmark-Funbo-Vaksala som gjorde denna dag möjlig. Tack Eva och Katarina för att ni kom med era duktiga hundar. Tack alla som kom för att delta. Galet roligt! Det gör vi väl om? /Sanna