Troligtvis sista jakten för mig för i år…Sen blir det nytt år och nya möjligheter. Samling kl 8 i morse i Finsta. I dag var vi ett ganska stort och härligt jaktgäng och alla var sugna på jakt. Ojsan var med mig i dag.

Första såten fick hon upp något…hörde henne jaga ganska långt bort…hörde henne skälla. Hon gjorde många fina sökrundor. Flera hundar var släppta runtom och inget hände så vi drog vidare till nytt ställe och nya såter och det var här det hände 😁

20171217_120843.jpg

Ganska lugnt till en början och när vi är klara med såten och har inte långt kvar till bilen så hör vi ett skott och en har skjutit ett rådjur…nära mig och Ojsan. Jag tar in henne och tänker att hon ska få spåra upp rådjuret och då kommer ett rådjur farandes och ojsan springer efter och har ett drev långt in i skogen i 20 minuter. Så underbart att höra henne och se henne. Flera skyttar såg henne efter rådjuret men ingen hade tyvärr chans att skjuta för henne…men ändå…lycklig var jag i alla fall.

20171217_120839.jpg

Samling för lunch och korvgrillning. Tänk att grillad korv är som godast på jakt 😉

20171217_140746.jpg

Dax för en snabb kort såt för att avsluta dagens jakt. Ingen hund fick upp något och det märktes att Ojsan var trött. Dax att åka hemåt efter ännu en fantastisk dag med Himmine jaktlag. Tack för i dag Alla! Önskar er en god jul och ett riktigt gott nytt år! /Madde

20171217_120836.jpg