Hemma sjuk idag. Däckad av förkylning. Men valpen är ju pigg så jag tog mig till skogen för att släppa henne. Perfekt för att jag kan lufsa och hon springer som en galning!

På väg upp till vändplanen där jag skulle gå såg jag en älgko ca 100 m från vägen. Tänkte att jag måste ta chansen. Så jag stannade bilen, tog ut Bella (Brozhunters Norma) och stack iväg efter. Där uppe såg jag två legor så troligen var det ko med kalv. Vi pinnade efter och Bella drog med en jäkla kraft och spårade klockrent. Det ligger ju frost så jag kunde se lite spår. Egentligen ville jag släppa henne men vågade inte riktigt. Vi gick efter en stund och jag peppade och berömde. Så jäkla kul.

Sen vidare upp där jag hade tänkt släppa henne. Lite avis har jag allt varit på att min dotter Moa har hört Bella driva i skogen. Men idag fick jag vara med om det. I skogen intill kohagen där vi gick gav hon först till ett upptagsskall och sen for hon iväg. Hon drev rakt in i skogen bort från mig. Det gick längre och längre bort. Lite läskigt måste jag väl erkänna. Ingen pejl har jag kvar här hemma. Så när jag nästan inte hörde henne längre tänkte jag springa efter men då hörde jag att det vände. Jag satte mig ner för att eventuellt se något drevdjur. Hon skallade hela tiden tillbaka och for sen ut förbi mig till vänster. Undrar om en hare eller rådjur hade kutat förbi utan att jag sett det? Vet inte vad hon drev men det var i all fall fantastiskt. Detta kommer att bli kanon.

Tror att både hon och jag var lättade över att träffa på varandra. Hon drev ca 5-7 minuter. Sen stack hon i väg på flera andra, mindre rundor sen.

Vilken jäkla upplevelse detta var. Längtar så mycket till att jaga ordentligt med henne. Njuter av varje ögonblick med denna underbara hund och älskar att vara så mycket i skogen som jag är nu!

Vi hörs mer. Nu ska jag kolla pejlar! Konsulterar nog Madde som jobbar med såna här saker på Interjakt. /Sanna