Två såter hann vi under förmiddagen på Jannes mark. Jag är ju kanonförkyld så det blev bra med en kort jakt. Hade tänkt vara hemma men kunde inte låta bli då sonen äntligen var hemma. Det är så mysigt att gå ut med honom. Bella var också med och fick sitta i bilen.

Första såten jagade taxen Gittan. Jag fick tre rådjur på mig. De var stötta och kom i en jäkla fart. Jag hann inte lyfta bössan förrän de var borta igen. Även grisar syntes till men kom inte i skottläge för någon.

Efter den såten tog vi ut Bella så hon fick hälsa på alla andra hundar som var med. Bra träning och hon och flatvalpen Asta fann så klart varandra. Efter kennelklubbens lilla träff där mitt i skogen var det dags för nästa såt. Bella i bilen men tre andra hundar gick. Här var det mycket djur i rörelse. Grisar, flera rådjur och älg. Men tänk vad duktiga de är på att hitta ut ut en såt utan att passera skyttarna. Inget djur skjutet!

Å, jag fick se en hare!

Eftersom vi bröt tidigt passade vi att låta Bella höra skott. Olle sköt ca 10-12 smällar när jag gick en runda med henne. Hon reagerade på det nya ljudet men brydde sig inte så mycket. Hon sprang runt och nosade och lyfte inte ens huvudet vid de senaste smällarna. Sen fick hon springa i skogen och träna på att söka.

Nu ligger vi i soffan (inte Bella, hon får ligga nedanför) och älgsteken står i ugnen. Livet som jägare är gott! /Sanna