Jakt med jaktlaget i norra delen av Uppland idag. Många vildsvin på fötterna. I första såten såg jag en gris på långt avstånd bakom mig.

Jag hade Bella med idag och hade tänkt att hon skulle ligga och sova i bilen. Men hon tänkte annat och var inte alls nöjd med att sitta i bilen. Det var inte den bilen med buren som hon brukar sitta i så kanske var det därför. Jag hade svårt att fokusera på jakten. Jag vill verkligen inte ha en hund som röjer i bilen. Där ska man koppla av. Mer träning!

Efter detta blev det grillning i kojan. Nyttigt för Bella att vara med. Hon gosar och pussar så gärna på alla.

Efter det så fick jag ett pass i ett torn med tak. Väldigt passande eftersom det började regna. Bella somnade i bilen. Skönt!

Ganska fort fick båda hundarna upp. Både jämten och laikan skällde ståndskall. Jag hörde inte så mycket utan fick information av hundförarna. Efter ca 45 min fick jag höra att en i jaktlaget hade skjutit en liten galt som jämten skällt på ganska länge men som sen gick loss. Kul!

Det är svårt för hundarna att hitta älg eftersom de springer på grisar hela tiden. Det kryllar av vildsvin i de Uppländska skogarna. Man kan ju undra hur detta ska sluta?

Så vi samlades där grisen sköts. För mig blev det ett perfekt tillfälle att låta Bella nosa på grisen. Superbra! Hon nosade och slickade på den men var inte helt galen i den. Ganska bra och sansat. Vildsvinen ska man ha respekt för annars kan det gå illa.

Grisen fördes till slaktladan för urtagning och flåning. Det var visst jag som åkte på att ta ur den! Bra träning för mig och bra handledning fick jag. Bella fick smaska på en klöv! Sen fick grisen åka med oss hem och hänger nu i kylrummet. Jag fick hjälp av dottern att hänga upp för jag hade inte klarat det själv. Såå tacksam över att hon hjälper till. Jag råkar alltid komma hem med gris när både son, make och grannar är borta.

Nu är valpen väldigt trött och det är även valpens matte! Skitjakt, ni som ska ut i morgon! /Sanna