Det här med äppelträd i trädgården kan man se på många olika sätt. Kanske kan det vara en lyx med så mycket äpplen, men det kan också vara lite stressande.

Hemma hos oss har det alltid varit lite av en stress! Vi gör väldigt sällan något med våra äpplen men vi tänker på allt man göra ibland. Fast sedan några år tillbaka så ligger bara äpplena där utan att vi tar reda på ett enda äpple. Dåligt husmors-agerande!!!!!

Det dåliga samvetet gnager så fort vi ser alla dessa äpplen bara ligga där. Tills vi upptäckte att vi glädjer rådjur och harar. De är där och käkar varje kväll!

För några år sedan var det ett par tuffa vintrar och då hade vi trädgården full av rådjur. Vi till och med gick ut skottade bort snö för att de skulle komma åt äpplena bättre. Så istället för att ha dåligt samvete över våra äpplen ser vi oss själva numer som djurvänner /viltvårdare som stöttar de vilda djuren i naturen.

Så, hos oss i Funbo har rådjuren det bra på vintertid, de vet var de kan käka. Å, visst kommer jägaren i mig fram när jag ser den otroligt fina bocken stå där och käka 20 meter från huset. Tanken på ett enkelt skott för att fälla en stilig bock uppkommer. Men nej, det är ingen rolig jakt. Det är nog bara Runar som tycker det!


Jaktliga och hjärtliga hälsningar från Sanna