Hur kommer det sig att det regnar så mycket i Småland när vi äntligen är där och jagar? Hur blöt kan snö egentligen vara? Hur mycket regn tål egentligen vattenavstötande jaktkläder? Varför ligger jag inte i en soffa under en pläd en sån här dag?

Frågorna är många när man sitter där och väntar i regn, snö och storm. Men ändå sitter man där. För trots att man inte hör hunden på grund av blåsten kan den ju faktiskt ha ett upptag. Trots att regnet letar sig in i nacken, ner på ryggen så kan det komma både älg och gris. Trots att händerna är både kalla och blöta och kikarsiktet har droppar på sig, så är det ju så spännande!

papass

Erfarenheten från förra jakthelgen i Småland är ju att trots skitväder blev det en superlyckad jakt. Så, vi sitter kvar.

Å, visst kom det utdelning. Bra drev av duktiga hundar. Två rådjur och två grisar ligger.

Till och med jag fick osäkra bössan och sikta på 6 smågrisar som kommer knallande förbi mitt torn. Dock på lite för långt avstånd och i lite för högt gräs så inget skott avlossades. Men gänget knallade förbi vår eminenta jaktledare Lasse som fick skjuta en av dem.

Så trots ett jäkla skitväder fick vi fantastiska jakter och ett underbart umgänge med våra vänner. Att det sen blev god mat och gott vin gjorde det hela än mer härligt.

I en såt fick jag sällskap av denne lille gosse som börjar bli intresserad av jakt. Roligt att introducera nästa generation jägare. Vi satt i ett högt torn och hade blåsten i nacken och ösregn på oss. Han hade lovat att vara tyst hela tiden och det var han. Han gnällde inte en enda gång. Men en såt räckte för honom.

enok-o-sanna

Tack till alla inblandade. Vi återkommer! /Sanna