I dag var jag ledig och just i dag fyller jag 40 år…konstig känsla…När man var 20 år tyckte man att 40 år var JÄTTEGAMMALT 😏 Nåväl. I dag har vi jagat i Vänge. Fick välja pass för att det var min födelsedag. Valde ett favoritpass. Satt inte länge förrän en fin älgkviga travade ut ur skogen och stannade 20 meter från mig och blängde.  Dom har bara kalv kvar att skjuta i laget som jag fick nöjet att bara njuta av utsikten från mitt torn på den vackra kvigan. En kvart senare kommer en fin tjur ut ur skogen…En sextaggare.

En liten stund senare passerar 3 stycken rådjur..varav en killing som jag siktade in mig på. Väntade att den skulle stanna och PANG! Den hoppar till och jag inser att jag träffat lite lågt och skjutit av killingens högra framben 😐 Den studsar omkring och dom andra två springer runt i cirklar. Får till ett andra och ett tredje skott men bom…Ser hur killingen haltar sig bort med de andra och jag anropar Hasse som sitter i pass åt det hållet de rör sig. Han ser dom men får inte till ett skott.

Han såg hur de tog sig upp i en grantätning. Jag sitter i mitt torn och tårarna sprutar 😢 Känner mig helt värdelös.

Vi samlas och tar med hundarna på eftersök men hittar inget. Vi ringer dit en professionell eftersöksjägare som jag går runt med i 2 timmar…men utan resultat. Så den har förmodligen enligt eftersöksjägaren klarat sig.

Jag mår skit just nu. Men tydligen så är detta något alla ska vara med om. Har en konstig känsla i kroppen…hade så gärna velat hitta den och avsluta killingens lidande.

Så summa sumarum…Ja Madde.. Vad gjorde du på din 40 års dag?  Jo jag skadsköt en killing och satt och böla i tornet 😯

Nya tag på lördag. Då åker jag till Finsta och jagar älg!

Madde