I samarbete med Viktor på Arvensis jakt bjöd vi in till en heldags träning och jag för stående fågelhund. Vi körde lydnad med fokus på kontakt, stadga, avanceplatta och att vända på signal. Träningen gjorde vi på fältet och man ju verkligen se att vi och våra hundar hade olika fokus på tillfället då vi kliver ut på fältet. Hundarna såg direkt jaktmöjligheter och vi ville träna. Det tog en stund innan vi hade samlat ihop dem och fått dem att förstå att vi just då inte skulle jaga.

Det blev en bra och nyttig träning som följdes av god lunch i jaktstugan på gården. Där åt vi god soppa som laddade oss för eftermiddagens jakt.

Vi hade många bra situationer för hundarna men fasanerna är luriga och höll sig i täta buskage. Man behöver visst en spaniel!

Men några lyckades vi lura. Sååå roligt!

Interjakt Uppsala och Hundligt och Hjärtligt AB (mitt företag) sponsrade med fin goodiebag till alla deltagare. Stort tack!

Som grädde på moset kom min kompis Lotta med sin vorstehtik Ellie, från Skåne upp för att delta. Det var så roligt att få ägna en helg åt hundar, hundträning och fågeljakt med henne. God mat och gott vin hann vi också med.

Extra roligt att jag hade möjlighet att ha med Milton. Vi hade ett par trevliga fågelsituationer som han skötte bra.

Stort tack alla inblandade för denne trevliga dag och helg!