Idag var det dags för Milton 2:a hundutställning. Det gick ju grymt bra för honom som junior men nu går han i öppen klass men är nybliven 2-åring och fortfarande väldigt ung i kroppen. Moa som är handler proffs jobbade idag och själv kan jag inte springa än efter benbrottet. Miltons uppfödare hade därför ordnat en handler som skulle visa Milton. Hon är jätteduktig och jag har sett henne visa hund förut. Milton var väl inte den enklaste hunden för henne att visa. Det gick bra på träningen men de var för länge ute i solen så när det väl var dags var han helt slut och varm och klarade inte att hålla energin uppe. Synd! Han lade sig ner på rygg när domaren skulle titta på honom. Gulligt och charmigt men lite fel tillfälle kanske.

Man kan inte alltid vara en stjärna!

En god frolic hade fått upp honom men det fanns ingen nu.

Jag vet ju att han kan. Vi var nyligen på ringträning och då var han duktig. Han kan dessutom kommandot stå. Men tydligen inte idag. Jag tränar massor med Milton men kanske inte utställningsträning så mycket. Jakthundar, ni vet. Men han fick bedömningen Very good och det får man vara nöjd med. Kritiken kändes riktig och relevant och det känns bra. Där stod också att han var påverkad av värmen.

Chillar!

Det blev en trevlig dag med Olle och hundarna. Superskoj att träffa Maggan och all andra från kenneln. Miltons kullsyster blev 2:a bästa tik. Grattis!

Gabby på 2:a placering

Tack till inlånad handler. En ung duktig tjej som självklart fick en slant för utfört uppdrag. Roligt att ungdomarna har hundintresse tycker jag.

Barn med hund var sist. Underbart!