Så debuterade vi på jaktprov för stående fågelhund! Jösses vad svårt! Milton gick bra och fick fina omdömen men kom inte till pris då han är för het och ivrig och stötte fågel. Trist! Nu är det vara att kämpa vidare.

Utmärkt fart och stil har han i alla fall!

Hade en fantastiskt helg i Småland förra helgen. Underbara vänner, bra jakter och massor med god mat och skratt!

Spanarna i Småland
Mest klövjat i Småland men Lotta och jag tryckte in lite fågeljakt också.

Fortsätter träna lydnad med Milton men även med Bella. Milton har varit ett hormonellt pucko (citat min dotter Moa) men jag tycker att han lite smått börjat sansa sig.

Om jag somnar i soffan kan jag vakna av en setter på mig! Buse!

Oftast har jag höga ambitioner med hundarna. Kontrollerad jakt, lydnad och kontakt med bra inkallning. Men idag lessnade jag och släppte dem vind för våg på fälten på jaktmarken. Jag gjorde ingenting och gick och strosade för mig själv och struntade i hundarna. Intressant att se dem. De bryr sig inte ett dugg om varandra. Milton söker av fälten och revierar och håller koll på mig. Det ser ut som om han väntar på att jag ska säga nåt. Bella skiter i oss båda och drar ner till å-kanterna där hon vet att rådjur, vildsvin och fasanerna håller till. Hon röjer i vassen bra länge och kommer först när jag tröttnat och har börjat gå mot bilen. Då springer hon mot mig men är sen på väg att vika av från mig för att dra en repa i skogen. Men då ropar jag faktiskt och då lyssnar hon faktiskt och kommer. Men hon är galet taggad! Det kan ju bli bra inför jakten med jaktlaget i morgon.

Jag är lite trött och sliten och kickade igång mig själv med ett kalldopp med Linda ikväll. Det var riktigt kallt! Kroppen vaknade!