Det här med fågelhundsträning är sååå roligt men också svårt! All denna jaktlust som finns i denna unga hund ska kontrolleras och styras! Än så länge går det bra och Milton gör framsteg hela tiden. Jag som är van med retriever har dock lite svårt att träna apport med en hund som faktiskt inte är så taggad på att apportera. Wachtelhunden Bella är dugligt bra på apport och ju mer jag har tränat med Milton desto bättre blir hon. Bara för att visa att hon minsann kan!

Hur härligt är det inte att bada i vitsippor?

Vi har hängt med mellansvenska fågelhundsklubben en del på träning. Det är sååå nyttigt för mig att träna med erfarna fågelhundsekipage. Jag är så tacksam över att klubben erbjuder det. I dag var vi på Krusenbergs gård och tränade i värmen.

En härlig blandning av settrar, pointer och weimaran.

Jag försöker också klämma in lite vak på vildsvin på kvällarna. Äntligen är det skönt att sitta ute. Hemma försöker jag sitta vid nysådden för att hindra dem från att förstöra. Vore roligt att få chans på en bock också. Än så länge ingen lycka!

Skyttet är nu äntligen igång. Det är så roligt! Härligt med denna krutrök i näsan. Först ut var björnpasset. Kanske är det dags att testa det där med björnjakt snart? Kommande tillfällen kör vi på med älgbanan och vi all vill försvara vårt guld!

Kommande helg ska jag försöka få Milton att bada och simma. Vill ju veta att han klarar det ifall han skulle ramla av båten. Bella har ramlat i en gång så det kan ju uppenbarligen hända. Jag har ju dessutom köpt en SUP-bräda. Vore ju coolt om jag skulle kunna paddla den och ha båda hundarna med mig. Jag loooovar att ösa på med foton här den dagen det händer! /Sanna