Enligt tradition tog vi en långhelg i Småland tillsammans med våra underbart galna och härliga vänner. Alla barn var som vanligt med eftersom ingen vill missa detta!

Dagarna ägnar vissa av oss åt att jaga. Det brukar finnas gott om gris på markerna och förväntningarna var höga. Själv fick jag order från sonen att hålla mig på pass så han fick gå med Bella. Helt okej då jag jagar med henne hemma på helgerna!

Första dagen hade vi många älgar framme. Men endast vuxna dock. Jag hade en tjur i mitt pass men den fick passera. Andra passkyttar fick också vuxna älgar på sig. Vildsvinen lyckades lämna såten utan att passera något pass. Bästa läget hade nog jag när jag fick tre rådjur på mig och skulle precis trycka av på en bock då en bil kommer. Jag håller inne på skottet och rådjuren hoppar glatt vidare.

Sen går Olle med Bella och hon driver kort vid ett par tillfällen. Så kul att höra! Inget skjutet denna dag.

Nästa dag skymtades både älg, dovhjort och rådjur men inga vildsvin. Bella släpptes och jag fick njuta av hennes härliga drev och såg något skymta där inne i skogen. Troligen hjort eller rådjur men tyvärr gick de inte ut på mig.

Två rådjur sköts under dagen. Skoj!

Under dagarna har vi sett en del fasaner så Lotta och jag gjorde som vi brukar göra. Gick en sväng på fälten efter drevjakten med deras vorsteh Raffe. Men lika synliga som de har varit tidigare lika osynliga var de just då. Ingen fasan hittades! Surt!

Som vanligt var dessa dagar väldigt trevliga och uppskattade. Fantastiskt väder med solsken på oss dessa novemberdagar. Tack våra skånska och småländska vänner. Längtar redan till nästa gång! /Sanna