Ja men då har vi haft vår utställningspremiär då! Spännande då wachtelhunden är ny för mig. Utställningen var på Husby Säteri i Söderköping och eftersom vi har sommarstuga i Valdemarsvik fick vi en solig och härlig helg i skärgården som bonus!

Vi fick dessutom Bellas syster Wilma med matte och husse som gäster vilket var mycket trevligt!

Bella gick i juniorklass och det var 48!!! tikar anmälda i den klassen. Så både konkurrens och värmen var hård. Jag hade gjort misstaget att trimma hennes öron av gammal vana vilket upprörde domaren. Förutom det fick Bella en bra bedömning men aningen trång i bakbensrörelserna. Hoppas att det inte kommer att belasta henne jaktligt. Slutligt fick hon omdömet Very good vilket jag känner mig mycket nöjd med.

Utställningar brukas ogillas av jägare men min uppfattning är att målet alltid ska vara att få fram bra jakthundar som dessutom är rätt byggda för ändamålet och då måste man bedömas på utställning.

Under uppväxten hade vi ett antal taxar och den som skadade sig mest i skogen var den taxen som också fick sämst omdöme på utställning då hon hade dåligt frambensställ. Så allt hänger ihop!

Så, med andra ord var helgen och utställningen en härlig upplevelse. Fick träffa ytterligare en syster till Bella och även hennes uppfödare Kennel Brozhunters från Finland vilket var skoj. En av hennes hanar blev BIR (Best i Ras) vilket var superskoj. Bella är dock inte släkt med honom.

För övrigt så skötte sig Bella utmärkt som vanligt! Ny situation för henne och lite stirrig de första 10 minuterna. Sen hur cool som helst. Älskar hennes temperament.

Tackar min underbara dotter Moa som var med och hjälpte till. Hon är en naturbegåvning när det gäller hundar……

Bjuder på ett foto där domaren vill strypa mig för att jag hade trimmat öronen på min wachtelhund!

Sanna