Vilken kväll och vilket väder! Gick ut vid 1945 ikväll och satte mig på ett bra pass där det gått lovliga bockar flera kvällar i rad. Satt inte många minuter då dyker bocken upp…en riktigt snygg 6 taggare. Inte lovlig för jaktlaget här hemma…den spar vi till hösten. Han blev skrämd av några som var ut och promenerade förbi mitt pass.

IMG_20180506_194250_438.jpg

Det dröjer inte länge förrän jag blir omringad av rådjur…5 st står i en ring runt mig på mellan 30 och 70 meters avstånd. En var en bock…den hade inte fejat än och jag kunde inte avgöra om det var en 4:a eller 6:a. Jag satt och kollade om vartannat i handkikaren och kikarsiktet…jättesvårt att avgöra. Satt och siktade på den läääääänge. När jag väl efter många om och men bestämt mig för att det var en 4:a och den är lovlig så började den gå bortåt och hoppade över ett dike och var inte längre på rätt mark. Efter ett tag kom den över på rätt sida igen och jag satt och siktade och hade jordens puls och andades nog inte på flera minuter 🤣 en get stod i vägen för att jag skulle kunna avlossa ett skott…bocken går iväg och ställer sig med rumpan mot mig….går i väg lite längre och jag tyckte till slut att det var för långt avstånd för att skjuta.

En riktigt spännande kväll…..jag tar bocken nästa gång…och nu vet jag att det är en 4:a och lovlig. Så se upp…nästa gång är du min.

20180506_205054.jpg

20180506_204831.jpg

//Madde