I dag var vi några stycken som gick ur här hemma för att locka räv…aldrig testat förut så det kändes spännande. Jag valde pass 1 där det går räv dagligen. Jag hade 1,5 h på mig innan jag var tvungen att skjutsa in dottern och tänkte att i dag är det min tur.

20180304_114953.jpg

Satt i ca 5 min och glodde på 3 st rådjur som smaskade gott…och då kommer den smygande den lilla räven. Tyvärr för långt avstånd för att skjuta. Försökte locka men den drog in i skogen.

Efter ett tag så får jag sms om att jag ska ta mig till ett annat pass för en annan pass-skytt har sett en räv där som bara sitter…för långt avstånd för han också för att skjuta. Jag hade köpt en lockpipa till han från butiken som han testade men räven satt kvar.

När jag kom fram smög jag in i skogen och satt och tittade på räven genom kikarsiktet…ca 80 meter hade jag…men den satt typ 20 meter bakom ett dike som är en gräns mellan markerna…den satt alltså på fel mark. 🤔

Började locka lite och såg att den reste sig och gå mot mig…men den blev skrämd av något och drog in i skogen. Hur som helst var det spännande även om jag aldrig fick ett skott-tillfälle…så här jag sett 2 st rävar. Får göra ett nytt försök snart igen. Inte många dagar kvar nu.

/Madde

20180304_125840.jpg

#Interjaktuppsala