Blev sugen på att vaka gris en kväll tidigare i veckan. Ibland är det trist att sitta där men för det mesta tycker jag att det är mysigt! Det är spännande att höra lite knak och brak och bara vänta på att de ska komma fram och äta. Men att smyga dit ensam i mörkret är mindre mysigt tycker jag. Egentligen är jag livrädd men jag gör det ändå och försöker tänka logiskt. 

Jag har alltid sagt till mina barn att göra sånt man är rädd för, om det innebär att rädslan hindrar en från att göra något skoj som man vill göra. Så, jag måste ju leva efter det själv. Väl på plats i kojan är det lugnt (om jag inte får tvångstankar om yx-mördare eller anfallande fantasifigurer från skräckfilmer. Men det händer inte så ofta). 


På väg därifrån såg jag en liten älgtjur på en åker. Hoppade ur bilen och lyste på den med ficklampan. Drog ett par älg-lock-rop. Döm om min förvåning när den tog flera raska steg mot mig. Men sen vände han tvärt om.


Idag har jag varit med Bella i skogen. Vi har fått låna en pejl och hon har fått springa med den på sig. Tyvärr sprang hon inte så långt från mig idag. Typiskt!


Avslutade skogsrundan med att lägga ett spår med vildsvinsklöv. Hon är grym på spåret. Sååå roligt!


Imorgon blir det jakt igen. Ska bli kul. Men Bella får stanna hemma med Lill-husse. /Sanna