Hemkommen från en helt underbar helg i Småland. Härliga vänner som vi bara älskar att umgås med. Ungar och hundvalpar i en härlig röra och så klart JAKT!

Älgkalv, vildsvin, dovhind/kalv och rådjur stod på agendan. I första såten såg jag två älgar på väldigt långt avstånd. Svårt att avgöra vad det var för sort men kul att se att det rör på sig i alla fall. Härligt att dessutom få sitta och njuta i solsken!


Bra jakter och bra hundar bjöds på denna dag men inget skjutet.

Härlig middag på kvällen som uppladdning för nästa dag.


Nästa dag hann hundarna bara driva ett par minuter innan ett skott avlossades. Emil fick skjuta ett kid. Så kul!


Tog ett par såter till och jag hade två rådjur som kom i full kareta. Det var rätt trångt med mycket träd så jag höll inne med skott i den farten. 

Inga grisar eller älg i sikte. Lite ovanligt faktiskt för det brukar vimla av djur där i Småländska skogarna. 

Efter detta så bröt vi för dagen men jag och Lotta tog vorsten Raffe för ett försök på fasan. Vi stötte upp två stycken och jag siktade med den lånade bössan. Dessvärre krånglade säkringen så inget skott gick av. Vi såg de flaxa iväg. Gick vidare på den grisbökade ängen och såg några fler fasaner lyfta men på andra sidan videt så vi kom inte till skott. Men kul var det.


Nu är vi hemma igen för att ladda om inför vardagen. Vi har haft så mysigt och roligt. Jag hade gärna stannat några dagar till. Tack alla för en fantastiskt helg! /Sanna