Idag jagade här hemma med Janne, hans släkt och vänner. På första såten satt jag i ett torn där regnet kom åt mig riktigt bra. Jannes tax drev och efter ett tag fick jag se rådjuret men uppe på en höjd och alldeles för långt avstånd. Efter kom taxen och ekipaget knatade vidare mot nästa passkytt men hon hade hagelbössa så även där var avståndet för långt. Men taxen kämpade på en stund till men fick släppa till slut. 

Var man än går så stöter man på vildsvin och så gjorde även hundförarna idag. Ganska många gånger fick vi höra att det var grisar i farten men de lyckades klara sig denna dag. 

  • Ett par mindre såtar hann vi med innan lunchen som intogs i den underbara kåtan hemma hos Janne. Varmt och skönt! I en såt satt jag och en annan skytt i en kohage. Kossorna tyckte att det var fantastiskt att få oväntat besök i Bregott-fabriken. De var aningen närgångna. 


Sen ett par såtar till efter mat och värme. Skogens konung visade upp sig för en passkytt annars var det lugnt! 

Så, det blev en jättemysig dag trots att inget byte fälldes!

Men innan jag åkte hem fick jag med mig en bok av Holger som var med på jakten. Han skrivit ned lite berättelser från sitt jaktliga liv. Jag ser verkligen fram emot att läsa den. Fast det är svårt att finna ro att läsa när man har en valp i huset! 


Älskar titeln! / Sanna