Livet med hundvalp och jobb gör att tiden inte räcker till allt. Har ju inte hunnit skriva om min fantastiska älg-jaktsvecka. Det var jakt från måndag till söndag premiärveckan. Jäklar vad skoj det var att jaga hela veckan. Det var över förväntan faktiskt. När jag var yngre var jag med pappa på älgjakt några gånger men tyckte att det var lite segt. Det var det inte denna gång.

Skogen är dock full med vildsvin så hundarna sprang ju på dem hela tiden. 4 grisar sköts under veckan och det var kanske inte helt lätt för hundarna att hitta älg. Men vi hade en del älgobservationer och när veckan var slut så hade vi skjutit två kalvar och en kviga.

Det var några riktigt regniga dagar och det är ju inte jättekul. Men när väl solen sken så är det ju toppen!

Ena dagen när jag satt på pass så knakade det och brakade. Plötsligt stod en älgtjur och blängde på mig. Avståndet var ca 10-15 och jag hade ett perfekt skottläge. Dock får vi inte skjuta tjurar mellan 3 och 5 taggar på skjutsidan och jag kunde tydligt räkna till 5 taggar på skjutsidan. Så, det var lite surt att vinka hej då till den oerhört stiliga 10-taggaren. Men, den är paxad till nästa år.

 

En av dagarna hade jag med lilla Bella. Inte jätteenkelt att ha med en valp på pass men det var nyttigt för henne. En älg sköts den dagen så hon fick följa med ut i skogen och smaka på älgen. Hon var superglad för det. Sen fick hon ligga utanför slaktboden och smaska på en älgklöv. Gott! Jaktledaren bjussade även på en bit av levern så Bella dyrkar vår jaktledare nu. Hon är lite väl lättköpt kanske.

älgjakt 1

Nu längtar jag till helgen då det blir älgjakt igen! /Sanna