Min systerson Emil och jag hade planerat att locka räv ikväll. Han kom ut till oss och vi stack iväg. På väg ut till skogen såg vi en älg på en åker. Jäklar vad stor, hann jag tänka. Vi passerade ett par träd och stannade för att titta. Två enorma älgtjurar syntes. Sen såg vi en till mörk fläck och konstaterade älg. Åkte lite längre fram och svor högt för att kikaren blev kvar hemma! Men vi är ju på landet och plockade faktiskt fram bössan för att se ordentligt. Tre enorma tjurar! Jag har aldrig sett så stora tjurar i hela mitt liv! Mörka och kraftiga och alla med en snygg krona. Den största hade 10 taggar på ena sidan. Så häftigt! De gick åt ett annat håll och vi åkte efter. Var tvungna att njuta av ögonblicket. 


Sen iväg till skogen och klättra upp i ett torn för att blåsa räv-pipan. Funkade inte så bra för mig men ändå bättre än för Emil. Han hade glömt sin pipa i sin bil. Han är glömsk den pojken och han kan ha ärvt det efter sin moster. 


Jag bytte ställe efter 45 minuter. Blåste till i den där jäkla pipan och fick då en bock som sprang rakt mot mig. Äh, är den knäpp? Varför kommer den på harskrik? Den vek av in i skogen men höll sig väldigt nära mig. Jag blåste till igen och hörde hur bocken gick i skogen precis bredvid tornet. 

Sen small det! Det är ju galet kul att höra ett skott. Sen ringde Emil och sa att han hade skjutit en kulting. Kul!

Jag vet att ca 50% av jägarkåren är emot att man skjuter kultingar men på den mark där vi jagar är grisarna stora i antal och ställer till det för bönderna.  Så för oss är det självklart att skjuta kultingar. Det är även en rekomendation från Svenska Jägareförbundet. I år är kullarna dessutom väldigt stora så det är extra bra att skjuta kultingar. 

Den blir perfekt att helgrilla sen. Vi kan bara inte bjuda allt för många på den grillfesten! 

Jäklar vilken rolig onsdagkväll det blev! Må gott! / Sanna