När man får höra skvaller på byn om att det står en flock hjortar på jaktmarken i närheten, är det bara att snabbt planera en spontan jakt. 

Att de andra gästerna hade en labbe med sig gjorde ju att vi dessutom fick en spontan stöthund! 

Jag (Sanna) min son och systerson grabbade bössorna och hunden och drog iväg. ”Men hunden kan inte jaga”, sa Beth. Vi tänkte att han rör sig ju i alla fall i skogen.

Killarna placerade ut sig och jag gick med hunden. Alla hundar kan jaga! Han visade med sin reaktion att spåren i snön var färska. Jag gick ner på en åker men såg sen flocken röra sig inne i dungen. Hunden och jag gick sen in i den dungen och följde spåren. Jäklar vad kul det är att jaga i snö! Hunden gav till ett skall men eftersom han ”inte jagar” så fattade jag inte att det var en markering på mycket färska spår. Hunden sprang sen på flocken med hjort och stötte ut dem i en jäkla fart till killarna. Det gick lite för fort så ingen fick till något bra skottillfälle. Så här i efterhand borde jag ha kopplat hunden vid hans första skall för att inte stöta dem så hårt.

Men, det roliga är ju att det var väldigt nära att en hjort blev fälld under dessa spontana förhållanden med en hund som inte jagar.

Så, jäkla roligt var detta. Och underbart vackert i den snötäckta skogen!

Sanna