Jagade i Funbo med Janne och hans jaktlag idag. Rådjur, vildsvin och räv skulle skjutas. Idag följde även min son med ut. Kul!

Jäklar vad vildsvinen har bökat runt på alla områden i skogen. Förstår att svinen trivs där. Marken är så fin och jag trivs också där. Nej, då men det är täta granskogar och stora diken på olika ställen. Tydligen finns även ett litet träsk i närheten.

bok

Jag var så laddad för ett vildsvin idag. Fast vi såg faktiskt inte några. En av taxarna närmade sig mig och drev och det var såklart spännande. Lite oväntat dök en räv upp bakom ryggen på mig. En stor och ljus räv. Jag var lite för snabb i vändningen så den såg mig när jag vände på mig för att få till ett skott. Den skenade vidare.

I sista såten blev jag lurad igen. Hade fokus på ett knak till vänster om mig. Missar då att tre rådjur springer upp mot mitt torn. Upptäcker dem lite försent så jag hinner inte alls med. Sånt där kan gräma mig lite, men men…..

Inga djur fällda denna dag men vi var tappra och glada och hade en trevlig jakt tillsammans. Detta var ju troligtvis den sista jakten för året 2016. Här i Funbo blåser det väldans mycket just nu. Hade en tanke på att kanske sätta mig i griskojan ikväll men det får nog bli en skön hemmakväll. Inte helt oväntat ska vi äta vildsvin i kväll.

Gott nytt år alla fina jaktvänner där ute! /Sanna