Idag var det äntligen dags för JAQT-jakt i Funbo. Jaktvårdskretsen för Danmark-Funbo-Vaksala (Svenska Jägareförbundet) stod för arrangemanget med ordförande Janne Bergmark i spetsen. Fem glada tjejer var anmälda så med mig blev det sammanlagt sex. Janne var jaktledare och till sin hjälp hade han delar av sitt jaktlag och tre taxar.

Fokus var jakt på rådjur men vi fick även skjuta räv och hare. Tre såtar hann vi med och mycket djur i alla men framförallt i den första. Dessvärre var avstånden för långa då vi jagade med hagel.

sannabossa

Själv hade jag i första såten rådjur, räv och hare framför mig men på 100-200 meter. Sen var det ju väldans spännande att höra vad alla såg via radion. Dessutom drev hundarna väldigt bra.

Vid 11 var det dags att gilla korv i Jannes kåta som han kallar Haparanda. Den är helt fantastiskt mysig och det var som vanligt väldigt gott med grillad korv efter ett par timmar i kylan.

katan
Grillad lunch

Så, trots att inget vilt fälldes idag hade vi en härlig dag. Solen sken, det var spårsnö, alla var glada och vi har sett 5 älgar, 5 rådjur, tre rävar och tre harar. Det är alltid roligt att se mycket djur i skogen under jakt. Det håller andan uppe. Vi alla fick se många djur, men nära skjuter ingen hare….

Ja, jäklar vilken härlig dag. Stort tack till Janne som gjorde detta möjligt och stort tack till alla drevkarlar som slet tungt medan vi tjejer satt med laddad bössa och bara väntade. Tack också till drevkarlen Christer som drog till med sång som skrämselmetod under drevet. ”Symfonin” som värsta jakt-Loa Falkman. Snyggt och lite ovanligt faktiskt!

tjejgang

Erika, Katarina, Eva, Maggan, Jenny och jag med taxen Knota i famn. /Sanna (JAQT-funktion i JvK Danmark-Funbo-Vaksala)