Oftast är jag ganska dålig på att planera våra middagar. Men med så mycket kött i frysen som vi har nu så måste jag skärpa mig. Så i morse (borde har gjort det igår) tog jag fram en bit karré av vildsvin som jag ikväll ska göra pulled pork av. Det har jag gjort tidigare och det blev supergott!

Jag använder min lergryta till detta (den fick jag av svärmor och den har stått och dammat igen i ganska många år, men nu så). Enkelt och smidigt! Jag gör en sås av ketchup, chipotlepasta, äppeljuice, spiskummin och häller över köttbiten. Lägger även i vitlök och gul lök och sen får det stå i 4 timmar. Eftersom det fredag idag så blir det att vi äter detta enligt ”taco-style”.

Känns bra att äta egen-skjutet vilt. Just denna gris är en gylta på 46 kg, skjuten av min son. Vi deltog på Svenska Jägareförbundets i Uppsala Läns vildsvinsjaktutbildning i juni. Jag var med min son som fadder. Utbildningen var fantastiskt bra och både han och jag känner oss mer trygga under jakten efter den. Rekommenderar alla att gå den!

Utbildningen avslutades med jakt på åtel. Vi satt där i tornet och kollade på en älgko. Plötsligt hörde vi hur det knakade och brakade och det var liksom ingen tvekan om att det var vildsvin som kom. 4 unga grisar klampade fram till åteln och började käka. De blev lite osams och en av dem gick ett par meter från de övriga. Min son tog chansen och avfyrade ett snyggt skott och grisen lade sig på stället. Så jäkla roligt! Första grisen för min son.

olle-gris

Det är alltså den vi ska smaska av ikväll. Trevlig helg! /Sanna