Idag jagade jag på hemmaplan. Fantastiskt att få den möjligheten. Egentligen hade jag en del annat att göra så alternativet var annars att hoppa över jakten. Så perfekt att Janne frågade om jag ville med ut här hemma.

Förutom Janne var vi tre skyttar och två taxar. Så kul att få jaga med taxar igen!

janne

Till ett pass var jag tvungen att knalla över en åker. Det var lerigt kan jag lova. Tänk att förra helgen hade jag snö upp till knäna. En vecka senare klafsar jag i den Uppländska leran.

leraskor

Vi hann med tre såtar och ena taxen släpptes och drev fint. Lite åt fel håll bara. Vid sista såten satt jag i ett torn och en älg knallade förbi. Vackert! Ingen älg skulle skjutas idag och jag tyckte att älgen lipade lite åt mig.

Denna dag blev det inget rådjur för oss och taxarna, men väl en trevlig förmiddag i skogen. Lite grillning i den underbara kåtan, några jakthistorier från de mer erfarna jägarna och sen hem för att pyssla med annat.

Tack för en trevlig förmiddag! /Sanna