4 dagar jakt i Småland med en härlig blandning av trevliga människor och en salig blandning av duktiga hundar. Jakterna där nere är spännande och det är alltid full fart. Mycket djur som ökar chanserna till fullträff. Älg, rådjur, vildsvin och hjort finns det gott om på markerna. Beroende på vilken hund vi jagade med hade vi möjlighet till alla dessa djur.

Den glada stämningen mellan alla dessa smålänningar och skåningar värmde i den annars ruggiga och regntäta luften.

Efter bara en halvtimme  i första såten hördes en smäll och ett rådjur låg. Kort därefter hördes ytterligare ett skott och jag blev överlycklig när jag sen fick höra på radion att min son skjutit det andra rådjuret.

Andra såten var jag inte med på eftersom jag var dyngförkyld. Gick in och la mig och var precis på väg att somna när jag hörde ett skott i skogen utanför. Ja, inte blev det någon sömn utan på med jaktradion för att följa vad som hände. Snacka om att jag höll på att smälla av när jag väl förstod att 3 grisar ligger och att min son har skjutit två av dessa. I med en till ipren och sen iväg för att möta upp min oerhört glada son vid slaktboden. Nu var jag en mycket stolt mamma.grisolle

Han börjar dessutom bli en hejjare på att stycka!

ollegris

Efter detta vågade jag såklart inte ligga inne mer och vara förkyld! Dagen efter var jag med hela dagen och fler djur fälldes. Hundarna jagade bra och det blev flera mycket spännande jakter.

Förutom all spännande jakt hade vi trevliga middagar och väldigt mycket skratt. Underbart!

Så resultatet av denna helg blev 6 rådjur, två älgkalvar och tre vildsvin. Själv har jag bara sett ett rådjur skymta förbi. Sånt är livet när det gäller jakt!

sannasmaland

Vi gjorde faktiskt en viltparad och kunde konstatera att dessa dagar verkligen har levererat!

viltparad

Sista dagen var inte så många med. Vi var 5 tappra personer som trotsade regnet och gav oss iväg på ett sista försök på älg. Ingen älg i såten men väl en flock med grisar som dag valde att lämna området och gå över till grannen. Det var ju klokt av dem. Det blev dock ett snyggt avslut när min systerson faktiskt fick fälla sin första bock. Nu blev jag en stolt moster också.

emil

Med det vill jag bara säga: Nästa gång är det baske mig min tur. Då ska min son bli stolt över sin mamma och min systerson ska bli stolt över sin moster. Just saying!

Tack alla fina för en underbar jakthelg!