I kväll när jag kom hem från jobbet kom en hel flock med gäss och flög över mig. Gäss gör mig lycklig. Det är så härligt när de kommer som ett säkert vårtecken på våren och det är mysigt och vemodigt när de framåt sensommaren börjar samla ihop sig inför flytten.

Förutom att bara njuta av att se de flyga och höra ljudet av dem, så är ju faktiskt gåsjakt en väldigt rolig jakt. För ett par veckor sedan var jag med JAQT Gävleborg på en gåsjakt i Österfärnebo. Där träffade jag Elin och Anita som jag har träffat via andra JAQT-sammanhang. Kul att träffa dem igen.

Vi träffades tidigt för att sitta på plats i gryningen. Spännande och roligt. Det känns lite som att vara barn på nytt. Man klär ut sig och gömmer sig i en koja. Sen väntar man med spänning på att få höra ljudet av gåsflock som ska flyga in. Har man sen turen att lyckas locka ner en flock till sina bulvaner blir det sen galet roligt när jaktledaren viskar startkommandot och alla skyttar reser sig snabbt för att avlossa skott mot gässen.

Just denna dag var det dåligt med gäss och trots att ett par flockar flög i närheten var det ingen som gick ned hos oss. Men så är det ju med jakten. Ibland får man inget byte. Ändå är det ju aldrig bortkastad tid. Man får uppleva naturen, spänningen och trevligt sällskap. Så var det även denna jakt.

Så, har ni inte jagat gås förut-se till att göra det. Det är fantastiskt skoj. Jag kommer garanterat att jaga mer gås.